Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
2.12.2019 15:35
Ambasador BiH u Republici Hrvatskoj Aleksandar Vranješ predao akreditivna pisma predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar – Kitarović

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Aleksandar Vranješ predao je 29. novembra 2019. godine akreditivna pisma predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar – Kitarović.

U razgovoru nakon ceremonije predaje akreditivnih pisama ambasador Vranješ je istakao da Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska imaju dobre susjedske odnose te izrazio želju za unapređenjem saradnje i jačanje veza između dvije zemlje, na temelju međusobnog uvažavanja i povjerenja.

Predsjednica Republike Hrvatske je tom prilikom izrazila dobrodošlicu ambasadoru Vranješu i naglasila da Bosna i Hercegovina u Republici Hrvatskoj ima prijatelja.  Na kraju razgovora poželjela je ambasadoru BiH uspješan mandat.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.