Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
14.10.2020 16:22
Ambasadorica Danka Savić razgovarala s gradonačelnikom Madrida Joséom Luisom Almeidaom

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španiji Danka Savić sastala se 14. oktobra 2020. godine s u Gradskoj upravi Madrida sa gradonačelnikom Madrida Joséom Luisom Almeidaom.

Sastanak je organiziran na inicijativu Ambasade BiH s ciljem unapređenja saradnje glavnih gradova Španije i BiH. Razgovarano je o saradnji u oblasti kulture, turizma i sporta te o mogućnostima zajedničkih projekata u budućnosti u ovim oblastima.

Ambasadorica Savić je ovom prilikom prenijela poziv gradonačelnika Sarajeva za posjetu glavnom gradu BiH,  kojeg je gradonačelnik Madrida rado prihvatio i kazao da bi želio naredne godine posjetiti Sarajevo.

Madrid i Sarajevo su gradovi pobratimi od 2007. godine.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.