Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
3.12.2019 15:55
Seminar o dobrosusjedskim odnosima/otvorenim bilateralnim pitanjima u okviru Berlinskog procesa održan je u Sarajevu

U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine u Sarajevu je 3. decembra 2019. godine održan Seminar o dobrosusjedskim odnosima/otvorenim bilateralnim pitanjima u okviru Berlinskog procesa.
 
Učešće na seminaru su uzeli predstavnici ministarstava vanjskih poslova zapadnobalkanske šestorke (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo*, Sjeverna Makedonija, Srbija), koji su predstavili svoje izvještaje o dobrosusjedskim odnosima i otvorenim bilateralnim pitanjima, kao i predstavnici zemalja članica EU koje učestvuju u Berlinskom procesu (Austrija, Italija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska, Grčka, Njemačka, Poljska, kao i Hrvatska i Slovenija).
 
Na sastanku su također prezentovani rezultati sastanka održanog u Ohridu, Sjeverna Makedonija o ideji ''Malog Šengena'', te prioriteti predsjedavanja Bugarske i Sjeverne Makedonije narednom rundom Berlinskog procesa.
Seminar predstavlja pripremu za Samit koji će se održati iduće godine u okviru predsjedavanja Bugarske i Sjeverne Makedonije Berlinskim procesom u Sofiji i Skoplju.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.