Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Saopštenja
9.4.2021 19:10
V.d. sekretara Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bakir Sadović sastao se sa ambasadorom Države Palestine u BiH Rezeq Namoorom

Vršilac dužnosti sekretara Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bakir Sadović primio je 09. aprila 2021. godine u posjetu ambasadora Države Palestine u BiH Rezeqa Namooru.

Sagovornici su ocijenili bilateralne odnose kao prijateljske, istakli opredijeljenost ka daljem unapređenju odnosa, posebno naglašavajući mogućnosti unapređenja ekonomske saradnje. Istaknuta je važnost zaključenja bilateralnih sporazuma, koji predstavljaju uslov za dalje unapređenje saradnje dvije zemlje.

Razmijenjena su mišljenja o aktuelnim temama, s fokusom na trenutnu pandemiju koronavirusa COVID-19, te posljedicama izazvanim u obje države. Tim povodom razgovarano je i o aktuelnim programima vakcinacije stanovništva.

V.d. sekretara Sadović je iskoristio priliku da čestita ambasadoru Namoori, doajenu diplomatskog kora OIC zemalja u Bosni i Hercegovini, predstojeći mubarek mjesec Ramazan.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.