Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
11.3.2019 15:09
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao sa pripravnicima koji obavlјaju pripravnički staž u MVP BiH

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak razgovarao je 11. marta 2019. godine sa pripravnicima koji će u periodu od godinu dana u Ministarstvu vanjskih poslova BiH obavlјati poslove u cilјu stručne obuke i osposoblјavanja za samostalan rad u profesiji za koju su obrazovani. Trenutno deset pripravnika obavlјa pripravnički staž u Ministarstvu vanjskih poslova BiH. Nakon sastanka sa pripravnicima ministar Crnadak je održao konferenciju za medije.

Tom prilikom ministar Crnadak je istakao da mladi ljudi na ovaj način stiču iskustvo koje će im pomoći u daljem radu. Naglasio je da je posebno važno da naše društvo dobije novu energiju, mlade i školovane ljude koji će u budućnosti raditi u javnoj upravi.

Pripravnica, politikolog Nataša Trivković, koja je bila i studentica generacije Fakulteta političkih nauka Banjaluka, ocijenila je da je za nju čast što je dobila priliku da obavlja pripravnički staž u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine ali istovremeno i obaveza i odgovornost. Istakla je da će joj pripravnički staž pomoći da se osposobi za rad državnog službenika te da testira svoje stečeno znanje, kao i drugim kolegama pripravnicima.

Za vrijeme mandata ovog Vijeća ministara BiH, u Ministarstvu vanjskih poslova BiH zaposleno je ukupno dvadeset troje pripravnika, od kojih sedam sa završenim Fakultetom političkih nauka, četiri sa završenim Pravnim fakultetom, šest sa završenim Ekonomskim fakultetom, pet sa završenim Filozofskim fakultetom, te jedan pripravnik sa završenom Američkom školom za državnu upravu.