Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
17.3.2020 17:29
Obraćanje javnosti zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrice vanjskih poslova BiH dr Bisere Turković

U obraćanju javnosti zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrice vanjskih poslova BiH dr Bisere Turković od 17. marta 2020. godine se kaže:

"Poštovani,
U svojstvu zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, najljubaznije molim sve građane, kao i strane državljane koji po raznim osnovama borave u Bosni i Hercegovini, da se striktno pridržavaju uputa vezanih za odgovorno preventivno djelovanje protiv širenja bolesti uzrokovanoj korona virusom (COVID-19).

U Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je 15. marta 2020. godine uspostavljen Krizni štab čiji je zadatak prikupljanje i obrada svih relevantnih informacija iz inostranstva i zemlje o širenju i prevenciji virusa COVID-19, te informiranje i davanje preporuka za djelovanje rukovodstvu Ministarstva vanjskih poslova BiH i drugim nadležnim institucijama.
O svim prikupljenim informacijama u vezi sa COVID-19 virusom, koje su od javnog značaja, MVP BiH će i dalje putem sredstava informiranja pravovremeno obavještavati javnost.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH otvorilo je i dežurnu telefonsku liniju i e-mail adresu, na koje, u slučaju hitne situacije vezane za pandemiju COVID-19, mogu da se jave državljanke i državljani Bosne i Hercegovine iz inostranstva i zemlje, kao i strana lica sa prebivalištem u BiH.
Dežurni kontakt telefon je: +387 33 281 309; e-mail: emergency@mvp.gov.ba.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine apelira na sve državljane Bosne i Hercegovine, koji se trenutno nalaze u drugim državama, da odgode dolazak u Bosnu i Hercegovinu u narednom periodu. Sve one koji su u Bosni i Hercegovini pozivamo da ne putuju u inostranstvo.

Poštovani,
Molim i upućujem apel da zaštitite sebe i svoje najbliže, naročito djecu i svoje starije članove domaćinstva, komšije, prijatelje i kolege-ice, na najbolji mogući način, a pridržavajući se uputa epidemioloških službi."