Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
Top News
3.4.2021 19:06
Ministrica Turković uputila čestitku povodom Uskrsa kardinalu Puljiću i građanima Bosne i Hercegovine katoličke vjeroispovijesti u domovini i inostranstvu

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković, danas je, 3. aprila 2021. godine, u povodu katoličkog blagdana Uskrsa, uputila čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i građanima Bosne i Hercegovine katoličke vjeroispovijesti u domovini i inostranstvu.

“Cijenjeni kardinale Puljiću, Vama lično i svim bosanskohercegovačkim katolicima, najiskrenije želim da blagdan Uskrs, kojim se u katoličkoj vjeri slavi pobjeda života nad smrću i dobra nad zlom, provedete u sreći i dobrom zdravlju, okruženi svojim najmilijima.

U vremenu kada smo suočeni sa velikim izazovima i iskušenjima, koje nosi pandemija, ostavljajući duboke posljedice u kompletnom društvu, Uskrs ima dodatnu vrijednost za katoličke vjernike, vraćajući im nadu i vjeru, uz njegovanje porodičnih, vjerskih, tradicionalnih, ali i drugih vrijednosti koje ima naša domovina.

Želim da Uskrs – blagdan novog života, okrene novu, bolju i sretniju stranicu u životima bosanskohercegovačkih katolika, uz nadu da će svi vjernici, koji su zbog pandemije spriječeni, idući blagdan provesti u radosti i blagostanju sa svojim porodicama i familijama.

Uvaženi kardinale Puljiću, čvrsto vjerujući da će blagdanska radost ojačati povjerenje i razumijevanje među ljudima na svakom pedlju naše domovine, te da će naša zemlja nastaviti put na kojem će svaki građanin imati jednake mogućnosti i prava, Vama i svim građanima Bosne i Hercegovine katoličke vjeroispovijesti u domovini i inostranstvu, želim sretan Uskrs“, navodi se u čestitci ministrice Turković.